Udruženje Inženjera Geotehničara u Bosni i Hercegovini

Poziv na simpozij “Dan Geotehnike 2019” u Sarajevu

Udruženje Inženjera Geotehničara u BiH organizuje simpozij Dan Geotehnike, Sarajevo 2019. Jednodevno predavanje će se održati 06.03.2019. godine u prostorijama Građevinskog fakulteta u Sarajevu u ulici Patriotske lige 30. Prisustvovanje simpoziju je besplatno, uz napomenu da se svi zaineteresovani učesnici trebaju prijaviti najkasnije do 10.02.2019. godine na e-mail: info@uig.ba. Uz prijavu je potrebno navesti ime i prezime, i trenutno radno mjesto.

Pozivni predavači će govoriti o praktičnim problemima s kojime se susreću inženjeri pri projektovanju i oblikovanju konstrukcija u kontaktu s tlom. Na simpoziju će predavanja održati tri profesora i to: prof. dr Antun Szavits-Nossan (Hrvatska), prof. dr Janko Logar (Slovenija) i prof. dr Tomislav Ivšić (Hrvatska). Predavanja će obuhvatiti nekoliko tema prilagođenih inženjerima građevinarstva iz raznih usmjerenja, a sve sa geotehničkog aspekta. Između ostalog, bit će govora o seizmičkoj interakciji konstrukcije i tla, geotehničkim aspektima hidrotehničkih nasipa, kao i deformacijama u tunelma koji se grade u anizoptrpnim mekim stijenama. Poseban blok predavanja će biti posvećen Eurocode-u 7, uz najavu nove generacije Eurocoda koja bi trebala zaživjeti 2020/2021. Generalni sponzor simpozija je firma NAUE GmbH & Co.

Agendu možete preuzeti ovdje.

Udruženje Inženjera Geotehničara u Bosni i Hercegovini je osnovano 19. novembra 2012. godine sa zadatkom daljnjeg jačanja, promocije i afirmacije profesije inženjera geotehničara u Bosni i Hercegovini.

Kontakt informacije

Udruženje Inženjera Geotehničara
u Bosni i Hercegovini

Stjepana Tomića 3
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 33 278 412
Web: www.uig.ba
E-mail: info@uig.ba