Udruženje Inženjera Geotehničara u Bosni i Hercegovini

Danas u Sarajevu održana Panel diskusija: Iskustva u primjeni Pravilnika o misijama geotehničkog inženjerstva

Danas je u Velikom amfiteatru Univerziteta u Sarajevu – Građevinskog fakulteta održana Panel diskusija: Iskustva u primjeni Pravilnika o geotehničkim istraživanjima i ispitivanjima te organizaciji i sadržaju misija geotehničkog inženjerstva. Na panel diskusiji su prisustvovala 92 inženjera iz skoro svih oblasti građenja, između ostalih ispred reda investitora, projektanata, izvođača i nadzora. Uz izlagače koji su prenijeli svoja iskustva u primjeni Pravilnika, veliki broj inženjera iz publike je, također, dao svoj osvrt na Pravilnik. Zaključci panel diskusije će putem mail-a biti upućeni svim prisutnim, ali i ostalim članovima Udruženja koji su bili spriječeni prisustvovati. Finalni tekst zaključaka će biti upućen nadležnim tijelima, s ciljem njihovog informisanja o potrebnim izmjenama Pravilnika, ali, nadamo se, i buduće saradnje na implementaciji zaključaka diskusije.

Svi prisutni su se složili da je ovakva diskusija bila neophodna, te da ih u budućnosti treba još biti, ne samo u vezi primjene Pravilnika, nego i za druge pojedinosti s kojima se inženjeri susreću u svakodnevnoj građevinskoj praksi.

Udruženje Inženjera Geotehničara u Bosni i Hercegovini je osnovano 19. novembra 2012. godine sa zadatkom daljnjeg jačanja, promocije i afirmacije profesije inženjera geotehničara u Bosni i Hercegovini.

Kontakt informacije

Udruženje Inženjera Geotehničara
u Bosni i Hercegovini

Stjepana Tomića 3
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 33 278 412
Web: www.uig.ba
E-mail: info@uig.ba