Udruženje Inženjera Geotehničara u Bosni i Hercegovini

Danas u Sarajevu održan simpozij “Dan Geotehnike 2019”

Danas je u prostorijama Građevinskog fakulteta u Sarajevu u organizaciji Udruženja Inženjera Geotehničara u BiH organizovan simpozij Dan Geotehnike 2019. Jednodnevna predavanja su okupila oko 70 sudionika iz cijele BiH, uglavnom inženjera iz projektantskih kuća koje se bave rješavanjem geotehničkih problema, kao i profesora i studenta sa Univerziteta iz više gradova u BiH. Ovaj simpozij u ogranizaciji Udruženja Inženjera Geotehničara u BiH dio je aktivnosti koje provodi Udruženje s ciljem promocije geotehničke struke u BiH.

Riječi dobrodošlice prisutnima je uputio prof. dr Samir Dolarević, dekan Građevinskog fakulteta u Sarajevu, a ujedno i predsjednik Udruženja Inženjera Geotehničara u BiH. Profesor Dolarević se zahvalio svima koji su prisustvovali simpoziju, a posebno profesorima koji su održali predavanja. Udruženje Inženjera Geotehničara u BiH se, i ovom prilikom, još jednom zahvaljuje profesorima na prihvaćenom pozivu i korisnim predavanjima kojima su nesebično podijelili dugogodišnja iskustva u profesionalnom radu. Generalni sponzor simpozija bila je firma NAUE GmbH & Co

Prema programu simpozija održane su prezentacije koje možete preuzeti sa sljedećih linkova:

prof. dr sc. Antun – Szavits Nossan (Hrvatska)
Prezentacija: Određivanje parametara tla u geotehničkom inženjerstvu
Prezentacija: Seizmička interakcija tla i konstrukcija

prof. dr Janko Logar (Slovenija)
Prezentacija: Deformacije u tunelima koji se grade u anizotropnim stijenama

prof. dr Tomislav Ivšić (Hrvatska)
Prezentacija: Eurocode 7
Prezentacija: Geotehnički aspekti hidrotehničkih nasipa

Udruženje Inženjera Geotehničara u Bosni i Hercegovini je osnovano 19. novembra 2012. godine sa zadatkom daljnjeg jačanja, promocije i afirmacije profesije inženjera geotehničara u Bosni i Hercegovini.

Kontakt informacije

Udruženje Inženjera Geotehničara
u Bosni i Hercegovini

Stjepana Tomića 3
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 33 278 412
Web: www.uig.ba
E-mail: info@uig.ba